Saturday, June 12, 2010

huh! mungkin ini yg terbaek!

salam. uit2. haha ni fest time aku wat blog ni.
entah la. mcm seronok plak. sbenarnye sedih campur gembira ni!
gembira sbb blog. sedih sebb result aku. agak jatuh jgak la. sedeh sgt!! :((
tp aku kene kwl perasaan aku kan. "jatuh sekali, tak semsti jatuh selamanya"
haha so aku akn pegang kate2 tu! tahniah la aku ucap kat kwn2 aku. dgr cite rmi dekan :) !! tahniah k!! korng mmg hebt!!
tp ape2 pun aku yakin setiap kejadian pasti ade hikmah. Allah akan bg ujian mengikut kemampuan hamba-hambaNya. jd aku kene pasrah dan usaha + tawakal.
jadi2 aku tak boleh berdiam diri. hahaha
strategi perlu ubah untuk capi kejyaan ni! acewaah! tu dia semangt yang kite nak!

so aku ken susun strategi, kasi BAEK punyee! kene kenal pasti halangn dan cre mengatasinye! so stu yang aku perasan tentang diri aku ni, mungkin aku suke bertangguh kott!! haissh. tak boleh jadi ni. perlu di ubah. perlu sgt!! haha aku da snrikan kan da kelemahan aku yg perlu diubah.

1) jgn tidur dalam kelas ( so kepada sape2 yg ternampak aku betbuat demikian anda dibenarkan melemparkan sesuatu. Hahaha:)) )

2)FOKUS! ape anis FOKUS okeh!! takmo main2 da. (sikit2 tape la hahah:)))

3) jgn bertangguh!!

4) hormati lecturer2 (kadang2 kite tak perasan yg kite telah pun menyakiti hati lecturer kite,so hati2 k)

5)hormati ibu (kiki mungkin adek nakal kot, tu yang result teruk sikett, sory mak :) )

6) syg2 kwan2. (untuk pengetahuan korng, aku mmg syg kwn2 aku!!)

7) solat dan akhlak kene jage (waaa ingat tu nniss,, Ingat lah pada Allah )

8) latihan kene banyak buat okehh!!!(anis, jgn berlagak pandi kk, aduyaii, buat banyak latihan, bru result gempak!! OKEEH!)

9) AKU rase aku kene aktif la, sbb bile aku aktif baru aku akan menghargai mase. kiki perlu2

10) pandai uruskan mase, dan perlu ade strategi untuk berjaye :)

haha setakat ni, ni aku pk,sebenarnye banyak lgi. tapi apepun aku tetap bersyukur sebb aku lulus untuk semua subjek :)
alhamdulillah, terima Ya Allah. Aku bersyukur sgt:)
insya Allah untuk sem depan aku akn buat yg terbaek. hahah
apepun2 aku ucapkan trima kaseh kat kwn2 aku yg sentiasa tolng aku waktu susah dan senang. hhaaa ni pun aku nak senari kan name die..
1) atie
2)nadia
3)kyra
4)faeza
5)bill
6)wani
7)bbc

seriesss nii. aku nak ckp. yang aku syg korng sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt!!!
Ya Allah Engkau permudahkanlah segala urusan mereka Ya Allah. sesungguh nya aku menyayangi mereka. Berilah mereka kejayaan di dunia mahupun di akhirat.
dan Engkau erat hubungan kami, sehingga akhr hayat kamii. Aminn.. :)

korang anis mnta maaf sgt, sbb anis bukan la kwn yg baek untuk korng. tp anis tau korng rase anis baek kan? kan? kan? hahahaha malu tau i. kikiki pape pun i mmg syg you all tau, kalo diberi pilihan segunung emas ngn kwn2. anis mesti pilih korang! tp emas tu i amek sikit la! hahahaa:))

ok la. untuk fes round ni smpi sini je kott!!

kate2 semangt
"biar mati dihujung pedang, jgn kite mati kene tendang" jd berusahalah selgi mane yg kite mampu! jgn sesekali mengaku kalah!
jatuh sekali tak bermakne jatuh selamanya. tp kalo jatuh juga mmg tempang la ko! hahaha guro je k.
salam.







1 comment:

Muhammad Syukri said...

"terkadang Allah hilangkan matahari,kemudian dia datangkan pula kilat dan guntur.Puas kita menangis mencari dimana matahari?Rupanya Allah menghadiahkan kita pelangi"

mcm 2 la kihidupan..betul x nabila anis azura?

tntg result awk di ibarat "kilat dan guntur.."akn datang bile btl2 dh brjya mcm yg awk nk..itu lah "pelangi"